Over ons

Historie Jungle Meubelen

Jungle Meubelen is opgezet door Eep en Marrie Borgers uit Kootwijkerbroek. Het is ontstaan toen zij zelf op zoek waren naar een mooie grote houten tafel en merkten dat die zoektocht moeizaam verliep.
Toen het uiteindelijk gelukt was om een tafel naar hun smaak te vinden zei Eep: “Dat kunnen we zelf ook doen; tafels en andere houtproducten verkopen, zodat de zoektocht voor andere geïnteresseerden minder moeizaam wordt”.

En als Eep iets doet, doet hij het goed. Ze zijn toen vrij snel gestart met de verkoop van allerlei hardhouten meubelen en woonaccessoires op markten en braderieën. En die verkoop op de markten bleek een schot in de roos. Ze kregen veel reacties dat het duidelijk iets anders was dan kleding, sieraden, sokken en andere typische marktproducten en ze hebben dit jarenlang volgehouden.

Op een gegeven moment werd de wens naar ‘jungle meubelen’ zo groot, dat er naast het bezoek van markten en braderieën, ook een showroom in Kootwijkerbroek werd gerealiseerd. Zo konden geïnteresseerden nog makkelijker en in alle rust (op afspraak) een blik werpen op het grote aanbod van producten.

Het stokje is inmiddels overgedragen aan Marcel, de zoon van Eep en Marrie. Hij runt nu samen met zijn vriendin Xaviera de zaken en zij zijn ook samen te vinden op markten en braderieën. De jonge generatie blijft natuurlijk niet stilzitten en gaat met de laatste technieken mee, vandaar dat er ook een webshop is gerealiseerd voor Jungle Meubelen.

Onze producten

Onze producten worden gemaakt van Indonesisch hardhout, teak en suar (raintree). Wij gaan zelf naar Indonesië om daar inkopen te doen bij de lokale ondernemers. Zij maken alle producten met de hand.
Omdat wij de import van de producten zelf doen, zijn wij er zeker van dat de ondernemers legaal hout gebruiken. Wij gaan altijd onaangekondigd inkopen doen daar, daardoor zien wij wie deze producten maken. Daardoor zien wij dat deze niet door kinderhandjes gemaakt worden.

Onze producten kunnen buiten en binnen staan. Buiten staan de tafels minimaal onbehandeld zo’n 20 jaar. Buiten zal het wel vergrijzen door alle weersinvloeden, maar dit kun je voorkomen door het te behandelen. Alles wat wij verkopen is onbehandeld, daardoor kunt u zelf kiezen of u het behandelen wil of niet. Behandelen is niet perse nodig.

Meer informatie over ons bedrijf of onze producten? Neem gerust contact met ons op dan staan wij u graag te woord!